Το Action In Greece σας ταξιδεύει με την Παγκοσμίως – γνωστή του έντιμη , εύστοχη και λειτουργική δραστηριότητα – με πολύ συνέπεια και αγάπη – στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ απ΄το Α έως το Ω . Η Ελληνική Γαστρονομία αποκτάει τη θέση που της αξίζει , κάτω απ΄την Παγκόσμια οικογένεια του brand name της δράσης Action In Greece – με τη σφραγίδα του Ομίλου ΜΜΕ , τηλεοπτικών παραγωγών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών κινηματογράφησης και global προώθησης της Sigma Media Group .
Το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας αποτελεί τον κορυφαίο οδηγό γεύσης και ποιότητας – που επιβραβεύει τα Ελληνικά προιόντα και τους Έλληνες παραγωγούς – που με πολύ σεβασμό και καθημερινή προσπάθεια – αφήνουν το ύψιστο αποτύπωμα τους στο τραπέζι μας .
Α΄φάση ένταξης στην κορυφή : Ιανουάριος – Ιούνιος 2022
#Action_In_Greece
#ΑΩ_Action_In_Greece
#The_Anthology_of_Greek_Gastronomy
#actioningreece #Action_In_Greece_MCF_5th_anniversary_celebration
Ας καλωσορίσουμε στην Παγκόσμια οικογένεια του Action In Greece , τα εξαιρετικά προιόντα της εταιρείας Voras Flavors και τους δημιουργούς της εταιρείας , Κατερίνα Λυσσούδη και Ηλία Σφέτκο .
Στα δίκτυα της Sigma , έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο της Γαστρονομίας στην Ελλάδα και να μάθουμε τα πάντα για την εταιρεία Voras Flavors .
Καλώς ήρθατε στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ !
Sigma Press Office : Πως ξεκίνησε η εταιρεία voras flavors ; Πως γεννήθηκε η ιδέα . Πως βαπτίστηκε με αυτό το όνομα .
Κατερίνα Λυσσούδη : H Voras flavors ξεκίνησε το 2014. Υλοποιήσαμε μία ιδέα η οποία προέκυψε από την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούμε στην Έδεσσα πέρα από τη διάθεσή τους ως νωπά προϊόντα. Έτσι προχωρήσαμε στη μεταποίηση – βασιζόμενοι στις παραδοσιακές πρακτικές και συνταγές του τόπου μας. Οι καλλιέργειες βρίσκονται στο χωριό Καρυδιά και στους πρόποδες του όρους Βόρας από όπου εμπνευστήκαμε και το όνομα της επιχείρησης.
^ ^ ^
Sigma Press Office : Μιλήστε μας για εσάς προσωπικά , παρουσιάζοντας στο Παγκόσμιο κοινό ότι πρέπει να γνωρίζει για εσάς και πως μπορεί να έρθει κάποιος σε επαφή μαζί σας για μια γνωριμία ή ανταλλαγή απόψεων και δημιουργίας ή για κάποια συνεργασία .
Κατερίνα Λυσσούδη : Ονομάζομαι Λυσσούδη Κατερίνα και η φιλοσοφία μου είναι να δημιουργώ γεύσεις αυθεντικές με πρώτες ύλες άριστης ποιότητας που να ευφραίνουν τον ουρανίσκο και να ανασύρουν όμορφες μνήμες από το παρελθόν και από αγαπημένα πρόσωπα και εικόνες. Όλο αυτό απαιτεί πολύ κόπο αλλά και αγάπη και μεράκι γι αυτό που κάνω… Το αποτέλεσμα όμως με δικαιώνει!!! Μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω της σελίδας ή των social media της επιχείρησης για οποιαδήποτε πληροφορία ή συνεργασία.
^ ^ ^
Sigma Press Office : Πόσο δύσκολη ήταν η περίοδος απ΄την αρχική δημιουργία της εταιρείας έως σήμερα .
Κατερίνα Λυσσούδη : Η επιχείρηση ξεκίνησε μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και συνέχισε την πορεία της σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες. Δυστυχώς είναι μία παγκόσμια συνθήκη η κρίση στην αγορά κι ελπίζουμε να λήξει σύντομα και να βιώσουμε και πάλι οικονομική -και όχι μόνο- άνθιση.
^ ^ ^
Sigma Press Office : Μιλήστε μας για όλη την γκάμα των προιόντων. Ποιά απ΄αυτά τα προιόντα έχουν τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στην παραγωγή τους.
Κατερίνα Λυσσούδη : Τα προϊόντα που παράγουμε είναι:
Αλείμματα καπνιστής κόκκινης πιπεριάς σε έξι γεύσεις
Πιπερομεζές
Σάλτσες ντομάτας
Σιρόπια αρωματικών φυτών χωρίς αλκοόλ
Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, κομπόστες χωρίς ζάχαρη.
Το κάθε προϊόν έχει τη δυσκολία του αφού όλα είναι χειροποίητα με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας να αφορά τα προϊόντα πιπεριάς – αφού οι πιπεριές πλένονται, καθαρίζονται, ψήνονται στη σχάρα, ξεφλουδίζονται κι έπειτα επεξεργάζονται για τα τελικά προϊόντα – επομένως πρόκειται για μια εξαιρετικά χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία.
Sigma Press Office : Ποιά προιόντα είναι αυτά που επιλέγει περισσότερο το κοινό και γιατί.
Κατερίνα Λυσσούδη : Η κάθε κατηγορία προϊόντων έχει και το δικό της κοινό. Για παράδειγμα οι μερακλήδες των αλμυρών εδεσμάτων προτιμούν ιδιαίτερες γεύσεις – όπως ο πιπερομεζές ή το άλειμμα πιπεριάς με αντζούγια. Υπάρχει όμως ιδιαίτερη απήχηση και στα προϊόντα χωρίς ζάχαρη καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές προσανατολίζονται σε μία υγιεινή διατροφή.
^ ^ ^
Sigma Press Office :Ποιό είναι το δικό σας αγαπημένο προιόν , που δεν λείπει σχεδόν ποτέ απ΄το τραπέζι σας.
Κατερίνα Λυσσούδη : Από τα αγαπημένα αλλά και απαραίτητα προϊόντα στην καθημερινότητα μου – δε λείπει ποτέ – είναι το άλειμμα καπνιστής κόκκινης πιπεριάς . Το χρησιμοποιώ με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να νοστιμέψω το φαγητό, να ετοιμάσω ένα γρήγορο σνάκ, μια σπιτική πίτσα ή ένα κρύο πιάτο συνοδευτικό για κρασί ή μπύρα.
Sigma Press Office :Ποιά απ΄τα προιόντα σας θα χαρακτηρίζαμε καινοτόμα , διαφορετικά ή θα τους δίνατε τον τίτλο ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΡΑΜΑ ΠΑΝΩ Σ΄ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ .
Κατερίνα Λυσσούδη :
Η καινοτομία χαρακτηρίζει σίγουρα τα σιρόπια αρωματικών φυτών χωρίς αλκοόλ. Άλλωστε η Voras flavors έχει και το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Ο.Β.Ι. για το σιρόπι σαμπούκου.
Sigma Press Office :Ποιά ήταν η πιο σημαντική στιγμή της vorasflavors μέχρι σήμερα .
Κατερίνα Λυσσούδη :Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η επιχείρηση ακολουθεί μια διαδρομή με πολλές προκλήσεις, δυσκολίες, επιβραβεύσεις κι εναλλαγές. Κάθε στιγμή είναι σημαντική γιατί είναι μία εμπειρία που μας ωθεί σε περισσότερη προσπάθεια για τη βελτίωσή μας…
^ ^ ^
Sigma Press Office :Ποιά είναι τα μελλοντικά σχέδια της voras flavors ;
Κατερίνα Λυσσούδη : Με βασικό στόχο να εδραιωθούμε στην τοπική αγορά και μετέπειτα στην εκτός συνόρων αγορά , ευελπιστούμε στην αύξηση της παραγωγικής μας δυνατότητας.
Sigma Press Office : Δώστε μας την αγαπημένη συνταγή της οικογένειας σας , με την υπογραφή των προιόντων VORAS FLAVORS .
Κατερίνα Λυσσούδη : H αγαπημένη μας οικογενειακή συνταγή είναι της chef Ελένης Κουμαντάνου καταγεγραμμένη στο Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας . Αφορά σ΄ένα πολύ ιδιαίτερο ΡΙΖΟΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ , που το λατρεύουμε …
ΡΥΖΟΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠ΄ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ |
ΥΛΙΚΑ
60 γραμμάρια ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ VORAS FLAVORS
100 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
60 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια σταφίδα
10 γραμμάρια κουκουνάρι
1 κουταλιά καινάρι
1 τεμάχιο καρότο
1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό
1 τεμάχιο κολοκύθι
1 τεμάχιο πιπεριά κόκκινη
100 γραμμάρια ξινομυζήθρα
60 ml κρασί
50 ml ελαιόλαδο
350 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
^ ^ ^
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το ρύζι,προσθέτοντας και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ,προσθέτοντας διαδοχικά σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν προσθέσουμε όλα τα υγρά διαλύουμε σε λίγο νερό το μείγμα μπαχαρικών καινάρη,το περνάμε από σήτα και το προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω λαχανικά,ξηρούς καρπούς,αλάτι,πιπέρι, και τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά μαζί χωρίς όμως να στεγνώσει το ριζότο μας.
Τέλος εκτός φωτιάς συμπληρώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.Σερβίρουμε με τελευταία πινελιά την ξινομυζήθρα πάνω από το ριζότο.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ : CHEF |
Distinguished by the
” 5 stars “
of THE ANTHOLOGY
OF GREEK GASTRONOMY
Website: https://vorasflavors.gr/
facebook :https://www.facebook.com/VorasFlavors
Instagram: https://www.instagram.com/vorasflavors/
#mediterraneanyummyflavors
#redpepperspread
#handmadeproducts
#piperomezes
#localproducts