Action Sigma Web TV

Γαστρονομία

H Σοφία Στάμου,γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται απ΄την Κορινθία. Από ηλικία 7 ετών έδειξε την μεγάλη ροπή της προς την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Σε ηλικία 12 ετών είχε ήδη μάθει να εξασκεί μεγάλη επιρροή στις γευστικές προτιμήσεις των παιδικών της φίλων και να εκπλήσσει τους μεγάλους. Με την μεγάλη της αγάπη και το πάθος της στην κουζίνα εξέλιξε στην εφηβεία της τη μεγάλη της αγάπη με μεγάλες διακρίσεις σε τοπικούς περιφερειακούς διαγωνισμούς με βραβεία που ξεχώρισαν το όνομα της. Στα 18 της πέρασε στο Πανεπιστήμιο στην Αγγλική και Γαλλική φιλολογία κι η option που επέλεξε ήταν η ορολογία της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής σ΄αυτές τις δυό γλώσσες, που την κατέταξαν στο πρώτο όνομα στις μεταφράσεις σε βιβλία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε όλη την Ελλάδα. Στα 23 της χρόνια γνώρισε τον αείμνηστο Μάκη Βελισσαρόπουλο,ιδρυτή και Πρόεδρο της Le Monde και ξεκίνησε τη μεγάλη της συνεργασία με το ΙΕΚ Le Monde,όπου κι εργάστηκε για 8 χρόνια. Αυτή η συνεργασία της,την έβαλε δυναμικά σε μια άμεση σχέση απόλυτης  κατάρτισης κι εξάρτησης με την τέχνη της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής και είδε το όνομα της κατεγραμμένο στα πρώτα ονόματα προτίμησης των σπουδαστών,στις ψηφοφορίες τους για τους αγαπημένους τους καθηγητές στο ΙΕΚ. 

Στη συνέχεια ανέπτυξε το δικό της πελατολόγιο σε όλη την Ελλάδα,στήνοντας μενού σε επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχεία.Παράλληλα είχε το δικό της catering,παρέχοντας υπηρεσίες γαστρονομίας σε σημαντικές προσωπικότητες.Καλλιτεχνικός,πολιτικός και δημοσιογραφικός κύκλος απολάμβανε τις γεύσεις της-γεύσεις παραδοσιακές με άφθαστης ποιότητας πρώτες ύλες κι εξαιρετικό σέρβις. Η απογείωση στην μαγειρική της καριέρα,ήρθε το 2008,όταν επιλέχθηκε ανάμεσα σε 50 γνωστούς chef για να προετοιμάσει το δείπνο του Γούντυ Άλλεν και της δικής του jazz band στο Θέατρο Badminton,όπου και πήρε διθυραμβικές κριτικές-με τους ξένους να υμνούν το μενού της και να λένε ότι άλλος ένας λόγος που απολαύσαμε στην Ελλάδα ήταν το φαγητό της Σοφίας. Στη συνέχεια,την ανακάλυψε η τηλεόραση και ξεκίνησε τις εμφανίσεις της σε διάφορες εκπομπές για να μοιράσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες της.Οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις συνοδευόντουσαν πάντα με μεγάλες ακροαματικότητες και οι προτάσεις έπεφταν βροχή.Όμως η πάντα πρωτοπόρα Σοφία,επέλεξε το διαδίκτυο για την ολοκλήρωση μιας σωστής προβολής μαγειρικής εν έτοι 2010, προβλέποντας πόσο σημαντική θα είναι η πορεία του διαδικτύου στην Ελλάδα,έχοντας εξετάσει την πορεία του Παγκόσμιου διαδικτυκού χώρου.

Η εκπομπή της ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΜΕ ΣΟΦΙΑ,ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και μετατράπηκε σε COOKING IN GREEK BY SOFIA*A LA CUISINE GRECQUE DE SOPHIE.Τα ταξίδια της σε διάφορους Ελληνικούς τόπους στήριξαν εύστοχα την Ελληνική γαστρονομία στα πέρατα της Γης και ανάδειξε τα Ελληνικά προιόντα.Τότε ήρθε και η βράβευση της απ΄την μεγάλη Παγκόσμια διοργάνωση Greek Taste Beyond Borders και ήρθε η πρόταση των διοργανωτών να συμμετάσχει στις ομάδες των chef που ως πρεσβευτές αναδεικνύουν την Ελληνική γεύση σε όλη τη Γη.Με συγκίνηση όταν την ρωτάμε θυμάται τις συνεντεύξεις της στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης,στο CNN,στο Symban Radio της Αυστραλίας,στα London International Honey Awards.
Η Σοφία Στάμου ανήκει στις ηγετικές θέσεις της Διοίκησης του Ομίλου της Sigma Media Group, έχει βραβευτεί απ΄την Unesco για την Διεθνή προβολή της χώρας και για την προσφορά της στον Πολιτισμό. Με δυναμικές εμφανίσεις και λόγους στο κεντρικό βήμα,στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο,στο Ζάππειο Μεγάρο,στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνάν και σε μεγάλες συνεργασίες με Παγκόσμιους οργανισμούς αλλά και με Δημόσιους και Δημοτικούς Φορείς,η Σοφία Στάμου διακρίνεται προσφέροντας γνώσεις και έργο. Έχει αναδειχθεί επίσημα στο διαδίκτυο ως η σημαντικότερη προσωπικότητα στην Ελλάδα για την ανάπτυξη της Ελληνικής διαδικτυακής τηλεόρασης και διαπρέπει στον χώρο της τηλεοπτικής παραγωγής και προώθησης μέσα απ΄τα δίκτυα του Ομίλου της Sigma και τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του Ομίλου. Εν τούτοις,το πάθος της για την μαγειρική παραμένει αναλλοίωτο!Το δικό της catering συνεχίζει πάντα να προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα και πλέον και στο εξωτερικό, συνεχίζει να στήνει εξολοκλήρου επιχειρήσεις εστίασης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να προάγει την τέχνη που αγαπάει και υπηρετεί απ΄τα παιδικά της χρόνια την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Από αυτό εδώ το σημείο,μπορείτε ΕΣΕΙΣ να αναζητήσετε τον δικό σας χώρο στην Ελληνική Γαστρονομία και να έρθετε σε επαφή μαζί της για να αναπτύξετε τα σχέδια και τα οραμάτα σας. Επικοινωνείστε μαζί της στην προσωπική της σελίδα στο facebook ή στο τηλεφωνικό κέντρο της Sigma Media Group.

Top εστίαση

Τα νέα της γαστρονομίας

Ελάτε να μοιραστούμε μια αυθεντική Ελληνική συνταγή , σε μια συνένωση Ελλήνων παραγωγών που μας γεμίζει αγνές – παραδοσιακές γεύσεις !

Ενώνοντας εξαιρετικά προιόντα μέσα απ΄τα ταξίδια μας σε όλη την Ελλάδα … Ενώνοντας όλη τη δημοσιογραφική  και τεχνική  ομάδα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Α-Ω : Αφιέρωμα σε πρότυπα Ελληνικά προιόντα ! Ευάγγελος Γρίβας : Την ύψιστη ποιότητα την επιτυγχάνουμε μέσα από την τήρηση των προτύπων HACCP ακολουθώντας όλους τους κανόνες των υγειονομικών διατάξεων !

N’delia Α-Ω :  Ερευνώντας , μελετώντας , δοκιμάζοντας , ταξιδεύοντας … Το Α-Ω αποτελεί την σημαντικότερη πηγή γνώσης για τη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Α-Ω : Αφιέρωμα σε πρότυπα Ελληνικά προιόντα ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ:Η παραγωγή ξεκίνησε από τη μητέρα μας Ευμορφία Καλογιάννη και τον πατέρα μας Νικόλαο Αναγνώστου γύρω στο 2005…

Τόνος Αλοννήσου, “Η Αλοννησιώτισσα” Α-Ω :  Ερευνώντας , μελετώντας , δοκιμάζοντας , ταξιδεύοντας … Το Α-Ω αποτελεί την σημαντικότερη πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνταγές

Α-Ω : Ρίχνουμε στο τραπέζι σας τις καλύτερες ιδέες κι αναδεικνύουμε όλες τις πτυχές που θα ομορφύνουν τη ζωή σας , μέσα απ΄την κουζίνα σας ! Γιατί το Action In Greece, ξέρει να αγκαλιάζει ζεστά κάθε πτυχή της ζωής σας … Ετοιμαστείτε για διάδραση … την αγαπημένη σας συνένωση σε όλη την Ελλάδα !

ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΝΟΥ – THE COLOURFUL TUNA SALAD ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΝΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ” Η

Close Menu