
Happy celebration to Athens by Civitel Hotel and Action In Greece!
Living the holy celebration to the capital of Greece… Enjoy your stay! Happy New Year!
H Σοφία Στάμου,γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται απ΄την Κορινθία. Από ηλικία 7 ετών έδειξε την μεγάλη ροπή της προς την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Σε ηλικία 12 ετών είχε ήδη μάθει να εξασκεί μεγάλη επιρροή στις γευστικές προτιμήσεις των παιδικών της φίλων και να εκπλήσσει τους μεγάλους. Με την μεγάλη της αγάπη και το πάθος της στην κουζίνα εξέλιξε στην εφηβεία της τη μεγάλη της αγάπη με μεγάλες διακρίσεις σε τοπικούς περιφερειακούς διαγωνισμούς με βραβεία που ξεχώρισαν το όνομα της. Στα 18 της πέρασε στο Πανεπιστήμιο στην Αγγλική και Γαλλική φιλολογία κι η option που επέλεξε ήταν η ορολογία της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής σ΄αυτές τις δυό γλώσσες, που την κατέταξαν στο πρώτο όνομα στις μεταφράσεις σε βιβλία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε όλη την Ελλάδα. Στα 23 της χρόνια γνώρισε τον αείμνηστο Μάκη Βελισσαρόπουλο,ιδρυτή και Πρόεδρο της Le Monde και ξεκίνησε τη μεγάλη της συνεργασία με το ΙΕΚ Le Monde,όπου κι εργάστηκε για 8 χρόνια. Αυτή η συνεργασία της,την έβαλε δυναμικά σε μια άμεση σχέση απόλυτης κατάρτισης κι εξάρτησης με την τέχνη της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής και είδε το όνομα της κατεγραμμένο στα πρώτα ονόματα προτίμησης των σπουδαστών,στις ψηφοφορίες τους για τους αγαπημένους τους καθηγητές στο ΙΕΚ.
Living the holy celebration to the capital of Greece… Enjoy your stay! Happy New Year!
Είχα ακούσει από μια φίλη γι΄ αυτό το εστιατόριο! Μου είχε πεί τα καλύτερα και μου είχε ζητήσει να το
Το Action In Greece σας ταξιδεύει με την Παγκοσμίως – γνωστή του έντιμη , εύστοχη και λειτουργική δραστηριότητα – με πολύ συνέπεια και αγάπη
CSF (Chefs Sans Frontieres), a charity organization created in January 2022 by Chef Alan Coxon, has confirmed Chef Miltos Karoubas
Η ιστορία της Μαγειρικής Τέχνης στην Ελλάδα έχει μεγάλη αξία και μεγάλη σπουδαιότητα . Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας
ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΤΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗΣ ΞΙΦΙΑΝΗ ΠΕΛΛΑΣ, www.toperivolitiseirinis.com «ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ» Βιωματικό
Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής με άρωμα… μοσχάτου! Εκείνους που υπηρετούν με συνέπεια και ταλέντο την υψηλή τέχνη της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 Γεύσεις και ιδέες για το γιορτινό τραπέζι σε συνδυασμό με σαμιώτικα κρασιά Μυρωδάτα, ευκολόπιοτα, απολαυστικά, με αρώματα μπαχαρικών
Απλά και Διαφορετικά – συνταγές μαγειρικής σε διαφορετική διάσταση – Εκδόσεις Υδροπλάνο Το βιβλίο «Απλά και Διαφορετικά» -συνταγές μαγειρικής σε
Η τιμητική της Μεσογειακής Οινογαστρονομίας, στη Σάμο Η «τιμητική» της Μεσογειακής Οινογαστρονομίας στη Σάμο, το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, σε
Η Εύα, η γνήσια Κρητικιά μαγείρισσα που μας μαγειρεύει κάθε εβδομάδα από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη «Αλήθειες με την
Bαβέλ: Το κρασί που «μιλά» σε διεθνή γλώσσα! Το κρασί Βαβέλ του ΕΟΣ Σάμου είναι ένα νέο κρασί ευρείας αποδοχής,
Ένα από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο από υπερώριμο, λιαστό μοσχάτο σταφύλι που παλαιώνει 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια, το Samos Nectar του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου επιλέχτηκε για
Ενώνοντας εξαιρετικά προιόντα μέσα απ΄τα ταξίδια μας σε όλη την Ελλάδα … Ενώνοντας όλη τη δημοσιογραφική και τεχνική ομάδα του
Με μεγάλη μας χαρά , σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία της Sigma Media Group,του Action In Greece και της δράσης Α-Ω
N’delia Α-Ω : Ερευνώντας , μελετώντας , δοκιμάζοντας , ταξιδεύοντας … Το Α-Ω αποτελεί την σημαντικότερη πηγή γνώσης για τη
Τόνος Αλοννήσου, “Η Αλοννησιώτισσα” Α-Ω : Ερευνώντας , μελετώντας , δοκιμάζοντας , ταξιδεύοντας … Το Α-Ω αποτελεί την σημαντικότερη πηγή
Α-Ω : Ερευνώντας , μελετώντας , δοκιμάζοντας , ταξιδεύοντας … Το Α-Ω αποτελεί την σημαντικότερη πηγή γνώσης για τη Γαστρονομία
Γιορτάστε μαζί μας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο πολυτελές rooftop του ξενοδοχείου Civitel Olympic! Σε μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα,
6 | 7 | 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 θα ανοίξει τις πύλες
Η Δήμητρα Παπανδρέου λατρεύει το καλό φαγητό και πολύ περισσότερο την καλή αυθεντική κρητική κουζίνα. Ο καλός της φίλος Francesco
Η σαμιώτικη «προβέντα» της Πρωτοχρονιάς Ένα από τα πιο όμορφα παραδοσιακά έθιμα της ακριτικής Σάμου είναι η πρωτοχρονιάτικη «προβέντα». Πρόκειται
Τάρτα λωτού αρωματισμένη με Samos Nectar Μία εμπνευσμένη συνταγή από τη διακεκριμένη chef Ντίνα Νικολάου Δεν ξέρουμε αν τα φετινά Χριστούγεννα θα μπορέσουμε να
Κατσικίσια πλάτη γεμιστή, μαριναρισμένη σε σαμιώτικο κρασί Μια παραδοσιακή σαμιώτικη συνταγή για το Πάσχα, δοσμένη από το Σαμιώτη ex. chef
Καλαμαράκι γεμιστό με πλιγούρι στης Σάμου τις «Ψηλές Κορφές» Του ex. chef Ευάγγελου Μπιλιμπά Από τα πιο νόστιμα νηστίσιμα πιάτα είναι το καλαμαράκι.
Σαμιώτικη ταραμοσαλάτα με Μοσχάτο κρασί και λαγάνα (από τον executive chef Ευάγγελο Μπιλιμπά) Η ταραμοσαλάτα κι η λαγάνα αποτελούν τα
Ενώνοντας εξαιρετικά προιόντα μέσα απ΄τα ταξίδια μας σε όλη την Ελλάδα … Ενώνοντας όλη τη δημοσιογραφική και τεχνική ομάδα του
Η 14η Φεβρουαρίου, η ημέρα που έχει αφιερωθεί εδώ και χρόνια στον «έρωτα» αλλά και τα «ερωτεύσιμα» κρασιά από μοσχάτο Σάμου
ΟΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ – THE HANDMADE BARS OF ΑΝ ATHLETE ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ
Α-Ω : Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΡΕΜΕΝΙΟ SUPER FOOD THE CREAMY SUPER FOOD ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΒΟΥΤΥΡΟ REAL AND HONEST – PAMI
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΝΟΥ – THE COLOURFUL TUNA SALAD ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΝΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ” Η
Πρώτη μας καλεσμένη η Άννα Αργυρού απ΄την Σαντορίνη που μας μαγειρεύει ΚΟΡΚΟΣΕΛΑ,μέσα απ΄τον ΑΙΓΙΑΛΟΣ ,το εστιατόριο της οικογένειας της! Καλή