H Σοφία Στάμου,γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται απ΄την Κορινθία. Από ηλικία 7 ετών έδειξε την μεγάλη ροπή της προς την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Σε ηλικία 12 ετών είχε ήδη μάθει να εξασκεί μεγάλη επιρροή στις γευστικές προτιμήσεις των παιδικών της φίλων και να εκπλήσσει τους μεγάλους. Με την μεγάλη της αγάπη και το πάθος της στην κουζίνα εξέλιξε στην εφηβεία της τη μεγάλη της αγάπη με μεγάλες διακρίσεις σε τοπικούς περιφερειακούς διαγωνισμούς με βραβεία που ξεχώρισαν το όνομα της. Στα 18 της πέρασε στο Πανεπιστήμιο στην Αγγλική και Γαλλική φιλολογία κι η option που επέλεξε ήταν η ορολογία της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής σ΄αυτές τις δυό γλώσσες, που την κατέταξαν στο πρώτο όνομα στις μεταφράσεις σε βιβλία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε όλη την Ελλάδα. Στα 23 της χρόνια γνώρισε τον αείμνηστο Μάκη Βελισσαρόπουλο,ιδρυτή και Πρόεδρο της Le Monde και ξεκίνησε τη μεγάλη της συνεργασία με το ΙΕΚ Le Monde,όπου κι εργάστηκε για 8 χρόνια. Αυτή η συνεργασία της,την έβαλε δυναμικά σε μια άμεση σχέση απόλυτης κατάρτισης κι εξάρτησης με την τέχνη της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής και είδε το όνομα της κατεγραμμένο στα πρώτα ονόματα προτίμησης των σπουδαστών,στις ψηφοφορίες τους για τους αγαπημένους τους καθηγητές στο ΙΕΚ.