Action Sigma Web TV

Γαστρονομία

H Σοφία Στάμου,γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται απ΄την Κορινθία. Από ηλικία 7 ετών έδειξε την μεγάλη ροπή της προς την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Σε ηλικία 12 ετών είχε ήδη μάθει να εξασκεί μεγάλη επιρροή στις γευστικές προτιμήσεις των παιδικών της φίλων και να εκπλήσσει τους μεγάλους. Με την μεγάλη της αγάπη και το πάθος της στην κουζίνα εξέλιξε στην εφηβεία της τη μεγάλη της αγάπη με μεγάλες διακρίσεις σε τοπικούς περιφερειακούς διαγωνισμούς με βραβεία που ξεχώρισαν το όνομα της. Στα 18 της πέρασε στο Πανεπιστήμιο στην Αγγλική και Γαλλική φιλολογία κι η option που επέλεξε ήταν η ορολογία της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής σ΄αυτές τις δυό γλώσσες, που την κατέταξαν στο πρώτο όνομα στις μεταφράσεις σε βιβλία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε όλη την Ελλάδα. Στα 23 της χρόνια γνώρισε τον αείμνηστο Μάκη Βελισσαρόπουλο,ιδρυτή και Πρόεδρο της Le Monde και ξεκίνησε τη μεγάλη της συνεργασία με το ΙΕΚ Le Monde,όπου κι εργάστηκε για 8 χρόνια. Αυτή η συνεργασία της,την έβαλε δυναμικά σε μια άμεση σχέση απόλυτης  κατάρτισης κι εξάρτησης με την τέχνη της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής και είδε το όνομα της κατεγραμμένο στα πρώτα ονόματα προτίμησης των σπουδαστών,στις ψηφοφορίες τους για τους αγαπημένους τους καθηγητές στο ΙΕΚ. 

Στη συνέχεια ανέπτυξε το δικό της πελατολόγιο σε όλη την Ελλάδα,στήνοντας μενού σε επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχεία.Παράλληλα είχε το δικό της catering,παρέχοντας υπηρεσίες γαστρονομίας σε σημαντικές προσωπικότητες.Καλλιτεχνικός,πολιτικός και δημοσιογραφικός κύκλος απολάμβανε τις γεύσεις της-γεύσεις παραδοσιακές με άφθαστης ποιότητας πρώτες ύλες κι εξαιρετικό σέρβις. Η απογείωση στην μαγειρική της καριέρα,ήρθε το 2008,όταν επιλέχθηκε ανάμεσα σε 50 γνωστούς chef για να προετοιμάσει το δείπνο του Γούντυ Άλλεν και της δικής του jazz band στο Θέατρο Badminton,όπου και πήρε διθυραμβικές κριτικές-με τους ξένους να υμνούν το μενού της και να λένε ότι άλλος ένας λόγος που απολαύσαμε στην Ελλάδα ήταν το φαγητό της Σοφίας. Στη συνέχεια,την ανακάλυψε η τηλεόραση και ξεκίνησε τις εμφανίσεις της σε διάφορες εκπομπές για να μοιράσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες της.Οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις συνοδευόντουσαν πάντα με μεγάλες ακροαματικότητες και οι προτάσεις έπεφταν βροχή.Όμως η πάντα πρωτοπόρα Σοφία,επέλεξε το διαδίκτυο για την ολοκλήρωση μιας σωστής προβολής μαγειρικής εν έτοι 2010, προβλέποντας πόσο σημαντική θα είναι η πορεία του διαδικτύου στην Ελλάδα,έχοντας εξετάσει την πορεία του Παγκόσμιου διαδικτυκού χώρου.

Η εκπομπή της ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΜΕ ΣΟΦΙΑ,ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και μετατράπηκε σε COOKING IN GREEK BY SOFIA*A LA CUISINE GRECQUE DE SOPHIE.Τα ταξίδια της σε διάφορους Ελληνικούς τόπους στήριξαν εύστοχα την Ελληνική γαστρονομία στα πέρατα της Γης και ανάδειξε τα Ελληνικά προιόντα.Τότε ήρθε και η βράβευση της απ΄την μεγάλη Παγκόσμια διοργάνωση Greek Taste Beyond Borders και ήρθε η πρόταση των διοργανωτών να συμμετάσχει στις ομάδες των chef που ως πρεσβευτές αναδεικνύουν την Ελληνική γεύση σε όλη τη Γη.Με συγκίνηση όταν την ρωτάμε θυμάται τις συνεντεύξεις της στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης,στο CNN,στο Symban Radio της Αυστραλίας,στα London International Honey Awards.
Η Σοφία Στάμου ανήκει στις ηγετικές θέσεις της Διοίκησης του Ομίλου της Sigma Media Group, έχει βραβευτεί απ΄την Unesco για την Διεθνή προβολή της χώρας και για την προσφορά της στον Πολιτισμό. Με δυναμικές εμφανίσεις και λόγους στο κεντρικό βήμα,στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο,στο Ζάππειο Μεγάρο,στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνάν και σε μεγάλες συνεργασίες με Παγκόσμιους οργανισμούς αλλά και με Δημόσιους και Δημοτικούς Φορείς,η Σοφία Στάμου διακρίνεται προσφέροντας γνώσεις και έργο. Έχει αναδειχθεί επίσημα στο διαδίκτυο ως η σημαντικότερη προσωπικότητα στην Ελλάδα για την ανάπτυξη της Ελληνικής διαδικτυακής τηλεόρασης και διαπρέπει στον χώρο της τηλεοπτικής παραγωγής και προώθησης μέσα απ΄τα δίκτυα του Ομίλου της Sigma και τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του Ομίλου. Εν τούτοις,το πάθος της για την μαγειρική παραμένει αναλλοίωτο!Το δικό της catering συνεχίζει πάντα να προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα και πλέον και στο εξωτερικό, συνεχίζει να στήνει εξολοκλήρου επιχειρήσεις εστίασης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να προάγει την τέχνη που αγαπάει και υπηρετεί απ΄τα παιδικά της χρόνια την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Από αυτό εδώ το σημείο,μπορείτε ΕΣΕΙΣ να αναζητήσετε τον δικό σας χώρο στην Ελληνική Γαστρονομία και να έρθετε σε επαφή μαζί της για να αναπτύξετε τα σχέδια και τα οραμάτα σας. Επικοινωνείστε μαζί της στην προσωπική της σελίδα στο facebook ή στο τηλεφωνικό κέντρο της Sigma Media Group.

Top εστίαση

Τα νέα της γαστρονομίας

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , δυό σημαντικών δράσεων , που γίνονται κάτω απ΄το brand name του Action In Greece ,της κινηματογραφικής – πολυμορφικής και πολυεπίπεδης πρωτοβουλίας – που αποτελεί αυτόνομα – μία απ΄τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου της Sigma Media Group απ΄το 2015 – πράττοντας ένα σπουδαίο έργο για την Ελλάδα …

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ , CHEF , ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ !!!

23/12/2022 Χρόνια πολλά ευχόμαστε σε όλες και όλους σας και Καλή Χρονιά ! Στις 21 Δεκεμβρίου 2022 , γιορτάσαμε τα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι κορυφαίοι – διακριθέντες εκπρόσωποι γαστρονομίας στην Ελλάδα : Καλωσορίζουμε την εταιρεία Bousmalis στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ , του Action In Greece !

Το Action In Greece σας ταξιδεύει με την Παγκοσμίως – γνωστή του έντιμη , εύστοχη και λειτουργική δραστηριότητα – με πολύ συνέπεια και αγάπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με μεράκι και πίστη στις αξίες μας, στεκόμαστε δίπλα στα άτομα με οπτική αναπηρία, γιατί η Προσβασιμότητα ισούται με Ευκολότερη καθημερινότητα…

Ο Φούρνος Ντουρουντούς παρουσιάζει δύο νέα προϊόντα στη γραφή Braille Ο Φούρνος Ντουρουντους καινοτομεί στην ελληνική αγορά τροφίμων και με

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι κορυφαίοι – διακριθέντες παραγωγοί στην Ελλάδα : Καλωσορίζουμε την Voras Flavors με την Κατερίνα Λυσσούδη και τον Ηλία Σφέτκο στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ , του Action In Greece !

Το Action In Greece σας ταξιδεύει με την Παγκοσμίως – γνωστή του έντιμη , εύστοχη και λειτουργική δραστηριότητα – με πολύ συνέπεια και αγάπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι κορυφαίοι – διακριθέντες παραγωγοί στην Ελλάδα : Καλωσορίζουμε το Bellisimo και τον Θανάση Μπέλλο στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ του Action In Greece !

Το Action In Greece σας ταξιδεύει με την Παγκοσμίως – γνωστή του έντιμη , εύστοχη και λειτουργική δραστηριότητα – με πολύ συνέπεια και αγάπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι κορυφαίοι – διακριθέντες παραγωγοί στην Ελλάδα : Καλωσορίζουμε την Konos Hill – τη Μαρία Μιχελή και τους αδελφούς Αδαμίδη , στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ του Action In Greece !

Το Action In Greece σας ταξιδεύει με την Παγκοσμίως – γνωστή του έντιμη , εύστοχη και λειτουργική δραστηριότητα – με πολύ συνέπεια και αγάπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι κορυφαίοι – διακριθέντες παραγωγοί στην Ελλάδα : Καλωσορίζουμε το HIPPOCRATES GARDEN P.C και τον κύριο Παναγιώτη Ζαφειράτο , στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ του Action In Greece !

Το Action In Greece σας ταξιδεύει με την Παγκοσμίως – γνωστή του έντιμη , εύστοχη και λειτουργική δραστηριότητα – με πολύ συνέπεια και αγάπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι κορυφαίοι – διακριθέντες παραγωγοί στην Ελλάδα : Καλωσορίζουμε το τυροκομείο Γιάννου και τον κύριο Παναγιώτη Γιάννου , στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ του Action In Greece !

Το Action In Greece σας ταξιδεύει με την Παγκοσμίως – γνωστή του έντιμη , εύστοχη και λειτουργική δραστηριότητα – με πολύ συνέπεια και αγάπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι κορυφαίοι – διακριθέντες παραγωγοί στην Ελλάδα : Καλωσορίζουμε το εξαιρετικό ελαιόλαδο Ranis evoo και τον Σπύρο Αναγνωστόπουλο , στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ του Action In Greece !

Το Action In Greece σας ταξιδεύει με την Παγκοσμίως – γνωστή του έντιμη , εύστοχη και λειτουργική δραστηριότητα – με πολύ συνέπεια και αγάπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ εντάσσει ανάμεσα στους καλύτερους παραγωγούς της χώρας , την επιχείρηση ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ … Υπάρχει λόγος γι΄αυτό … Σέβεται τη σοφία της καλλιέργειας των αιώνων !!! Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση του βιωματικού σεμιναρίου για την παραδοσιακή οικολογική καλλιέργεια το καλοκαίρι του 2022 …

ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΤΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗΣ ΞΙΦΙΑΝΗ ΠΕΛΛΑΣ, www.toperivolitiseirinis.com «ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ» Βιωματικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Εμπορικός Διευθυντής του ΕΟΣ Σάμου , Τίτος Φραντζής, παρουσίασε τις νέες κυκλοφορίες οίνων του ΕΟΣ Σάμου και μίλησε για την ιστορικότητα και διαχρονική αξία των πολυβραβευμένων σαμιώτικων κρασιών…

Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής με άρωμα… μοσχάτου! Εκείνους που υπηρετούν με συνέπεια και ταλέντο την υψηλή τέχνη της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με την καθημερινή τους ακάματη προσπάθεια, οι δύο χιλιάδες αμπελοοινικές οικογένειες-μέλη του, καλλιεργούν τα πατρογονικά ορεινά και ημιορεινά αμπελάκια του νησιού και φέρνουν στο τραπέζι μας τα σαγηνευτικά, ξηρά, ημίξηρα και γλυκά, σαμιώτικα κρασιά…

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 Γεύσεις και ιδέες για το γιορτινό τραπέζι σε συνδυασμό με σαμιώτικα κρασιά Μυρωδάτα, ευκολόπιοτα, απολαυστικά, με αρώματα μπαχαρικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το βιβλίο «Απλά και Διαφορετικά» -συνταγές μαγειρικής σε διαφορετική διάσταση- είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Απλά και Διαφορετικά», το οποίο αποτυπώνει με διαφορετικό τρόπο 26 συνταγές μαγειρικής, μιας και το προηγούμενο μπλε περιείχε συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής…

Απλά και Διαφορετικά – συνταγές μαγειρικής σε διαφορετική διάσταση – Εκδόσεις Υδροπλάνο Το βιβλίο «Απλά και Διαφορετικά» -συνταγές μαγειρικής σε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνταγές

ΒELLISIMO – ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΥΖΥΜΟΝ – ΦΑΡΜΑ ΖΟΥΡΝΑΣ * ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ / Χυλοπίτες με λουκάνικο σε σάλτσα από κατσικίσιο τυρί * Sausage traditional Greek pasta in goat cheese sauce !

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  : Νομός Αχαΐας Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Mont Helmos για τη ζεστή του πρότυπη φιλοξενία ,

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΒΙΟΚΟΖΙΑΚΑS – KΌRYS HONEY * ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ / PANCAKE ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ – SPINACH PANCAKE WITH FETA CHEESE AND ROASTED CHERRY TOMATOES !

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  : Νομός Αχαΐας Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Mont Helmos για τη ζεστή του πρότυπη φιλοξενία ,

ΒΙΟΚΟΖΙΑΚΑΣ – KΌRYS HONEY – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΑΦΑΛΙΑ – ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ * ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ / ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ CHEESECAKE ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ – YOGHURT-SWEET CHEESECAKE WITH CINNAMON COOKIES !

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  : Νομός Αχαΐας Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Mont Helmos για τη ζεστή του πρότυπη φιλοξενία ,

Καλωσορίζουμε στο Action In Greece – κορυφαίους παραγωγούς και μεταποιητές καθώς και κορυφαίους chef – σημαντικές προσωπικότητες που καθημερινά μας προσφέρουν τις πιο γευστικές και υγιεινές συνθήκες για τη διατροφή μας !!! Aslanis Family Winery – Bellisimo – Mesigaia – Voras Flavors – Ελένη Κουμαντάνου … Και το συναρπαστικό , ατελείωτο ταξίδι στην κινηματογραφική μαγειρική και ζαχαροπλαστική μόλις ξεκίνησε …

Η συνένωση της κορυφής με αλφαβητική σειρά … ~~~ Aslanis Family Winery Bellisimo Mesigaia Voras Flavors Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ

Η βασιλόπιτα αυτή, εκτός από το «χρυσό φλουρί» περιλαμβάνει και το «υγρό χρυσάφι» της ακριτικής Σάμου, το ονομαστό και πολυβραβευμένο διεθνώς SAMOS VIN DOUX του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού του νησιού…

Η σαμιώτικη «προβέντα» της Πρωτοχρονιάς Ένα από τα πιο όμορφα παραδοσιακά έθιμα της ακριτικής Σάμου είναι η πρωτοχρονιάτικη «προβέντα». Πρόκειται

Mια εορταστική τάρτα λωτού από την εμπνευσμένη chef Ντίνα Νικολάου, αρωματισμένη με Samos Nectar του Συνεταιρισμού της Σάμου, είναι σίγουρο πως θα μας μείνει αξέχαστη!

Τάρτα λωτού αρωματισμένη με Samos Nectar Μία εμπνευσμένη συνταγή από τη διακεκριμένη chef Ντίνα Νικολάου Δεν ξέρουμε αν τα φετινά Χριστούγεννα θα μπορέσουμε να

Close Menu