ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY
Χυλοπίτες με λουκάνικο σε σάλτσα από κατσικίσιο τυρί
Sausage traditional Greek pasta in goat cheese sauce
ΥΛΙΚΑ
30 gr chutney ανανά με πιπεριές και μπούκοβο – BELLISIMO
100 gr κατσικίσιο τυρί – ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
350 gr χυλοπίτα – ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΥΖΥΜΟΝ
150 gr λουκάνικα – ΦΑΡΜΑ ΖΟΥΡΝΑΣ
100 ml γάλα
30 ml ελαιόλαδο
1 τεμάχιο πιπεριά Φλωρίνης
Σχοινόπρασο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το λουκάνικο και κατόπιν τα λαχανικά.Συμπληρώνουμε λίγο νερό και βράζουμε το χυλοπιτάκι για 3-4′ λεπτά. ΄Έχουμε πολτοποιήσει το κατσικίσιο τυρί μαζί με το γάλα και το αδειάζουμε μέσα στο παραπάνω μείγμα,προσθέτουμε και τα μπαχαρικά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει και να γλασσάρει η σάλτσα με το ζυμαρικό και το λουκάνικο. Για το τέλος αφήνουμε το τσάτνεϊ. Σερβίρουμε με λίγο σπασμένο κατσικίσιο τυρί και λίγες φύτρες σχοινόπρασο.