Facebook
Twitter
LinkedIn

The Anthology of Greek Gastronomy#Μακαρονόπιτα με τόνο μέσα σε φύλλο#Pie with tuna in a crispy foil !

ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

Μακαρονόπιτα με τόνο μέσα σε τραγανό φύλλο

Macaroni pie with tuna in a crispy foil

ΥΛΙΚΑ (2 άτομα)

50 γρ φυσικός χυμός αρώνιας AGAPI’S LAND

200 γρ τόνος ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ

200 γρ χυλοπίτες ARKADIKA MAS

50 γρ τσίπουρο VRYSSAS

120 γρ τυρί ΑΦΙΡΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

80 γρ μέλι

20 γρ μουστάρδα

150 γρ ηλιέλαιο

100 γρ φύλλο κρούστας

50 γρ τυρί κρέμα

1 τεμάχιο πράσο

Αλάτι

Πιπέρι

Μπούκοβο

Ξύσμα και χυμό από 1 lime

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

΄Έχουμε δύο σκεύη με νερό και αλάτι και βράζουμε τις χυλοπίτες μας.

Το ένα σκεύος βράζει με τσίπουρο και το δεύτερο σκεύος βράζει με χυμό αρώνια.

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε μαζί τόνο,σκληρό τυρί,κρέμα τυρί,πράσο,μουστάρδα,χυμό και ξύσμα lime,μπαχαρικά και λίγο μέλι.

Το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και στο ένα προσθέτουμε τις χυλοπίτες στραγγισμένες με αρώνια και στο άλλο με τσίπουρο.

Μέσα σε φύλλο βάζουμε μία ποσότητα και κλείνουμε σε φάκελο λαδώνοντας την επιφάνεια και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο να ροδίσει και να τραγανίσει το φύλλο μου από όλες τις πλευρές.

Τελειώνουμε με ένα γλάσο από φυσικό χυμό αρώνια.

Βράζουμε σε ένα τηγανάκι χυμό και το υπόλοιπο μέλι και όσο αυτό βράζει τόσο συρρικνώνεται. Ραντίζουμε τις ψημένες μακαρονόπιτες και τις σερβίρουμε ζεστές με ένα σφηνάκι τσίπουρο και με χυμό αρώνια.

INGREDIENTS (2 people)

50 gr natural aronia juice AGAPI’S LAND

200 gr tuna ALONNISIOTISSA

200 gr Greek noodles ARKADIKA MAS

50 gr tsipouro VRYSSAS

120 gr AFIRI cheese KALAVRYTA COOPERATIVE

80 gr honey

20 gr mustard

150 gr sunflower oil

100 gr sheet of crusty dough

50 gr cream cheese

1 piece of leek

Salt

Pepper

Bukovo

Zest and juice of 1 lime

Method

We have two pots with water and salt and we are boiling our noodles. One pot boils with tsipouro and the second pot boils with aronia juice. In a bowl, mix together tuna, hard cheese, cream cheese, leek, mustard, lime juice and zest, spices and a little honey.

Divide it into two equal parts and add the noodles drained with aronia to one and tsipouro to the other.

We put a quantity inside sheet dough and close it in an envelope by oiling the surface and fry in sunflower oil to brown and crisp on all sides.

Finish with a glaze of natural aronia juice.

Boil juice and the rest of the honey in a pan and the more it boils, the more it shrinks. Sprinkle the baked pasta pies and serve them hot with tsipouro and aronia juice.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ

Chef-ing History …16 χρόνια εμπειρίας

~ Καταγωγή απ΄την Λαμία Φθιώτιδας.

~ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στη Λάρισα Θεσσαλίας.

~ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια

~ Αποφοίτηση κρατικής σχολής-Λάρισας με 4 υποτροφίες

~ 13 χρόνια στο χώρο της εστίασης ως :

* Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια , Private VIP Executive Chef

* Consulting και δημιουργία μενού σε επιχειρήσεις.

* Aρθρογράφος σε 3 ηλεκτρονικά περιοδικά στη στήλη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ .

* Πρώην Aντιπρόεδρος στην Ελληνική Aκαδημία Aρχιμαγείρων.

* Eκπαιδευτικός σε Κρατικά και Ιδιωτικά ΙΕΚ και Σχολές Μαγειρικής σε Λάρισα-Βόλο-Αθήνα.

* Eισηγητής σεμιναρίων Mαγειρικής , Zαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

* Συμμετοχές σε Φεστιβάλ και events Γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα.

Συνεργασία βιβλίου με την δημοσιογράφο Άννα Μαρία Παπίρη.

Συνεργασίες σε τηλεοπτικά κ ιντερνετικά βιντεάκια μαγειρικής.

Eleni Koumantanou / Chef-ing History

… 16 years of experience

~ Origin from Lamia Fthiotida.

~ First professional steps in Larisa, Thessaly.

~ Resident of Athens for the last few years

~ Graduation from the public state school of Larissa with 4 scholarships

~ 13 years in the food industry as:

* Chef in hotel units, restaurants, Private VIP Executive Chef

* Consulting and menu creation

* Columnist in 3 electronic magazines in the COOKING column

* Former Vice President at the Hellenic Academy of Chefs.

* Educator in State and Private IEK and Cooking Schools in Larissa-Volos-Athens.

* Instructor of Cooking, Pastry and Bakery seminars.

* Participation in Gastronomy Festivals and events all around Greece.

Book collaboration with journalist Anna Maria Papiri.

Collaborations in television and internet cooking videos .

Copyright 2022

Law material of Sigma Media Group