Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY#Cheesecake με γιαούρτι και μπισκότα κανέλας#Yoghurt-Cinnamon Sweet !

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

Γιαουρτόγλυκο cheesecake με μπισκότα κανέλας

Yoghurt-sweet cheesecake with cinnamon cookies

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα

200 γραμμάρια μπισκότα κανέλας – Το ντουλάπι της γιαγιάς

70 γραμμάρια μέλι – KόRYS honey

150 gr γιαούρτι – Οικογένεια Δαφαλιά

Παγωμένο τσάι του βουνού – Biokoziakas

50 γραμμάρια κρέμα τυρί

70 γραμμάρια βούτυρο

Τριμμένη κανέλα

Φέτες λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε σε ένα Multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το ήδη λιωμένο βούτυρο σε μία φόρμα ή σε ένα τσέρκι,πιέζουμε με το κουτάλι για την βάση του μπισκότου. Ξεχωριστά ανακατεύουμε σε μία μπασίνα με ένα σύρμα την κρέμα τυρί,γιαούρτι,μέλι,μία πρέζα κανέλα και ανακατεύουμε καλά τοποθετώντας την κρέμα επάνω από το μπισκότο.

Εάν θέλουμε να έχουμε πιο σίγουρα αποτελέσματα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα πριν σερβίρουμε. Με σπασμένα μπισκότα και μέλι διακοσμούμε το γλυκό μας και λίγη τριμμένη κανέλλα. Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι στάζοντας λίγες σταγόνες επάνω στο γλύκισμα.

Συνοδεύεται με ένα παγωμένο τσάι βουνού BIOKOZIAKAS . 

Περισσότερα

Close Menu