Facebook
Twitter
LinkedIn

The Anthology of Greek Gastronomy#Τραχανάς ξυνός με παστό-φέτα#Sour frumenty-salty meat-feta cheese !

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

Τραχανάς ξυνός με παστό και φέτα

Sour frumenty with traditional salty meat and feta cheese

ΥΛΙΚΑ ( για 3 άτομα )

250 γρ τραχανάς ξυνός ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΜΑΣ

150 γρ φέτα ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

100 γρ παστό ΦΑΡΜΑ ΖΟΥΡΝΑΣ

100 γρ παξιμάδια χαρουπιού ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

50 γρ βούτυρο γάλακτος ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

250 ml γάλα

100 ml νερό

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι βράζουμε γάλα με νερό και τα μπαχαρικά και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει.

Όπου χρειάζεται και απορροφούνται τα υγρά προσθέτουμε επιπλέον.

Σπάμε λίγο φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο,σπάμε επιπλέον φέτα στην επιφάνεια και σε ένα τηγάνι περνάμε το παστό αφαιρώντας τα περιττά λίπη και το προσθέτουμε στο πιάτο μας.

Ολοκληρώνουμε σπάζοντας τα παξιμάδια από χαρούπι.

Σερβίρεται και τρώγεται ζεστός και το ιδανικότερο καυτός.