Η συνένωση της κορυφής με αλφαβητική σειρά …
~~~
Bellisimo
Estate Manolesakis
Kapasta
Mesigaia
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ CHEF
ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY
Κριθαρότο κρασάτο με porcini – Orzo in wine with porcini μια έμπνευση και δημιουργία της chef Ελένης Κουμαντάνου
ΥΛΙΚΑ
Μύλος με αλάτι/βασιλικό – Belissimo
70 ml κρασί – Estate Manolesakis
80 γραμμάρια κριθαράκι με porcini – Kapasta
70 ml ελαιόλαδο – Mesigaia
10 γραμμάρια porcini μανιτάρια
50 γραμμάρια λιαστή ντομάτα
1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό
1 τεμάχιο πιπεριά πράσινη
1 τεμάχιο καρότο
Μία σκελίδα σκόρδο
120 γραμμάρια γραβιέρα
300 ml νερό
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι,πιπεριά,καρότο,σκόρδο προσθέτοντας και το κριθαράκι. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε ώστε να βράσει το ζυμαρικό με τα λαχανικά. Έχουμε βάλει σε λίγο κρασί μέσα τα πορτσίνι να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι με τα παραπάνω. Τέλος και την λιαστή ντομάτα σε μικρότερα κομμάτια.Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου έως ότου τραβήξει αρκετά τα υγρά του.Στο τέλος προσθέτουμε λίγη γραβιέρα να μαστιχώσει και καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά. Σερβίρουμε και από πάνω τελευταία στιγμή σε κομμάτια ή flakes την γραβιέρα μας. Σερβίρουμε ιδανικά με το κρασί Exis απ΄το Κτήμα Μανωλεσάκη .
Ingredients
Salt/basil grinder – Belissimo
70 ml of wine – Estate Manolesakis
80 grams of orzo with porcini – Kapasta
70 ml olive oil – Mesigaia
10 grams of porcini mushrooms
50 grams of sun-dried tomatoes
1 piece of dry onion
1 piece of green pepper
1 piece of carrot
A clove of garlic
120 grams of graviera Greek cheese ( gruyère )
300 ml of water
Pepper
Method
In a pan, saute the onion, pepper, carrot, garlic in olive oil, adding the orzo . Extinguish with the wine and as soon as the alcohol evaporates, slowly add the water and stir to boil the pasta with the vegetables.
We put some wine in the porcini to soften them and add them to the pan with the above.
Finally, cut the sun-dried tomato into smaller pieces. Let it cook for about 15 minutes until it has absorbed enough of its liquid. At the end, add some graviera Greek cheese ( ( gruyère ) to chew and season with the spices.We serve and put on top the cheese at the last minute in pieces or flakes. Ideally served with Exis wine from Manolesaki ‘ s Estate.
Eleni Koumantanou#Chef-ing History
… 16 χρόνια εμπειρίας
~ Καταγωγή απ΄την Λαμία Φθιώτιδας.
~ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στη Λάρισα Θεσσαλίας.
~ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια
~ Αποφοίτηση κρατικής σχολής-Λάρισας με 4 υποτροφίες
~ 13 χρόνια στο χώρο της εστίασης ως :
* Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια , Private VIP Executive Chef
* Consulting και δημιουργία μενού σε επιχειρήσεις.
* Aρθρογράφος σε 3 ηλεκτρονικά περιοδικά στη στήλη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ .
* Πρώην Aντιπρόεδρος στην Ελληνική Aκαδημία Aρχιμαγείρων.
* Eκπαιδευτικός σε Κρατικά και Ιδιωτικά ΙΕΚ και Σχολές Μαγειρικής σε Λάρισα-Βόλο-Αθήνα.
* Eισηγητής σεμιναρίων Mαγειρικής , Zαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
* Συμμετοχές σε Φεστιβάλ και events Γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα.
Συνεργασία βιβλίου με την δημοσιογράφο Άννα Μαρία Παπίρη. Συνεργασίες σε τηλεοπτικά κ ιντερνετικά βιντεάκια μαγειρικής.
Eleni Koumantanou#Chef-ing History
… 16 years of experience
~ Origin from Lamia Fthiotida.
~ First professional steps in Larisa, Thessaly.
~ Resident of Athens for the last few years
~ Graduation from the public state school of Larissa with 4 scholarships
~ 13 years in the food industry as:
* Chef in hotel units, restaurants, Private VIP Executive Chef
* Consulting and menu creation
* Columnist in 3 electronic magazines in the COOKING column
* Former Vice President at the Hellenic Academy of Chefs.
* Educator in State and Private IEK and Cooking Schools in Larissa-Volos-Athens.
* Instructor of Cooking, Pastry and Bakery seminars.
* Participation in Gastronomy Festivals and events all around Greece.
Book collaboration with journalist Anna Maria Papiri.
Collaborations in television and internet cooking videos .
ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ BACKSTAGE ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Expires on 15 August, 2022
Backstage photo shooting of the recipe
Κριθαρότο κρασάτο με porcini – Orzo in wine with porcini μια έμπνευση και δημιουργία της chef Ελένης Κουμαντάνου
Download link
https://we.tl/t-bNByT8SyUX
ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ
Grand FoyerΦερών 16, Πλατεία Βικτωρίας, ΑθήναΤ.Κ. 10434
Tel : +30 210 69100 12
Fax: +30 210 69100 12
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ …
Social Media
https://www.facebook.com/groups/452186164931803/about/
https://www.facebook.com/Action-In-Greece-110807578123112/?ref=pages_you_manage
https://www.youtube.com/channel/UCU8g5P4g3vZwkhOfkPaZmcw
https://www.instagram.com/actioningreece/…
https://www.instagram.com/sigma_media_group/
https://twitter.com/ActioningreeceS
https://twitter.com/media_sigma
Registered to The Anthology of Greek Gastronomy#Α-Ω
Post production by Sigma Productions
Law material of Action In Greece
Edited by Sigma Media Group