Facebook
Twitter
LinkedIn

Action In Greece : Το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας #Κριθαρότο κρασάτο με porcini

ΥΛΙΚΑ

Μύλος με αλάτι/βασιλικό – Belissimo

70 ml κρασί – Estate Manolesakis

80 γραμμάρια κριθαράκι με porcini – Kapasta

70 ml ελαιόλαδο – Mesigaia

10 γραμμάρια porcini μανιτάρια

50 γραμμάρια λιαστή ντομάτα

1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό

1 τεμάχιο πιπεριά πράσινη

1 τεμάχιο καρότο

Μία σκελίδα σκόρδο

120 γραμμάρια γραβιέρα

300 ml νερό

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι,πιπεριά,καρότο,σκόρδο προσθέτοντας και το κριθαράκι. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε ώστε να βράσει το ζυμαρικό με τα λαχανικά. Έχουμε βάλει σε λίγο κρασί μέσα τα πορτσίνι να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι με τα παραπάνω. Τέλος και την λιαστή ντομάτα σε μικρότερα κομμάτια.Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου έως ότου τραβήξει αρκετά τα υγρά του.Στο τέλος προσθέτουμε λίγη γραβιέρα να μαστιχώσει και καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά. Σερβίρουμε και από πάνω τελευταία στιγμή σε κομμάτια ή flakes την γραβιέρα μας. Σερβίρουμε ιδανικά με το κρασί Exis απ΄το Κτήμα Μανωλεσάκη .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ …

Social Media
https://www.facebook.com/groups/452186164931803/about/
https://www.facebook.com/Action-In-Greece-110807578123112/?ref=pages_you_manage
https://www.youtube.com/channel/UCU8g5P4g3vZwkhOfkPaZmcw
https://www.instagram.com/actioningreece/…
https://www.instagram.com/sigma_media_group/
https://twitter.com/ActioningreeceS
https://twitter.com/media_sigma

                                                             Καλή σας όρεξη !!!