Facebook
Twitter
LinkedIn

Action In Greece : Το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας # ΜΕΛΕΝΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΟ ΧΑΡΟΥΠΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΝΤΖΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ

Υλικά για 8 μπωλάκια ( ανάλογα με το μέγεθος του μπολ )

10 τεμάχια γλυκό του κουταλιού νεράντζι στρογγυλό – ΑΡΤΙΝΟ ΓΛΥΚΑΚΙ

8 τεμάχια Παγωμένο τσάι BITOYNI – BIOKOZIAKAS

5 κουταλιές της σούπας μέλι πεύκου – PASSION HONEY

300 γρ παξιμάδια χαρουπιού – ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

250 γρ γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ κρέμα γάλακτος

1 βανίλια
Φύλλα από φρέσκο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγύ . Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά . Την βγάζουμε απ΄το ψυγείο όπως είναι παγωμένη και την ενώνουμε απαλά με το γιαούρτι και τη βανίλια . Ανακατεύουμε μέσα 3 κουταλιές της σούπας μέλι πεύκου . Ψιλοκόβουμε 2 νεραντζάκια και τα ρίχνουμε στην κρέμα . Παίρνουμε το μπωλάκι ή το ποτήρι και βάζουμε μέσα ,σπασμένα σε χονδρά κομμάτια μερικά μπισκότα χαρουπιού . Βγάζουμε την κρέμα απ΄το ψυγείο και με κορνέ ή κουτάλι της σούπας , βάζουμε μια στρώση πάνω απ΄τα μπισκότα . Επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση και βάζουμε από πάνω από κάθε μπωλάκι ή ποτήρι , ένα κομμάτι νεράντζι γλυκό του κουταλιού , κομμένο σε φέτες , φύλλο δυόσμου και περιχύνουμε με μέλι . Ολοκληρώνουμε το ντεκόρ με βρώσιμο λουλουδάκι . Το διατροφικό γλυκάκι σερβίρεται ιδανικά με κρύο τσάι BITOUNI , της εταιρείας BIOKOZIAKAS .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ …

Social Media
https://www.facebook.com/groups/452186164931803/about/
https://www.facebook.com/Action-In-Greece-110807578123112/?ref=pages_you_manage
https://www.youtube.com/channel/UCU8g5P4g3vZwkhOfkPaZmcw
https://www.instagram.com/actioningreece/
https://www.instagram.com/sigma_media_group/
https://twitter.com/ActioningreeceS
https://twitter.com/media_sigma