Τόνος Αλοννήσου, “Η Αλοννησιώτισσα”
Α-Ω : Ερευνώντας , μελετώντας , δοκιμάζοντας , ταξιδεύοντας …
Το Α-Ω αποτελεί την σημαντικότερη πηγή γνώσης για τη Γαστρονομία και τις πτυχές της σε όλη την Ελλάδα.
Το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας βροντοφωνάζει μέσα απ΄τις πεντανόστιμες σελίδες του ότι σ΄αυτή τη χώρα η γεύση,η σωστή διατροφή,η έμπνευση και η εξέλιξη είναι οι πρωταγωνιστές στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης!
Γνωριμία με τον Τόνο Η Αλοννησιώτισσα
Η οικογένεια … Η παράδοση … Το μεράκι … Η εμπειρία … Το όραμα … Η Kική κι η Ανδρομάχη έχουν βάλει υψηλούς στόχους στην παραγωγή τους … Ο τόνος Αλοννήσου παραμένει ένα ιδιαίτερο και πολύ θρεπτικό προιόν !
Κι εμείς το δοκιμάσαμε και το προτείνουμε …
Α-Ω : Μιλήστε μας για το ξεκίνημα της παραγωγής …
Ανδρομάχη Αναγνώστου : Στην Αλόννησο είναι το εργαστήριο μας όπου γίνεται η επεξεργασία και η τυποποίηση του τόνου. Η παραγωγή ξεκίνησε από τη μητέρα μας Ευμορφία Καλογιάννη και τον πατέρα μας Νικόλαο Αναγνώστου γύρω στο 2005.Τώρα η εταιρεία συνεχίζεται από εμάς τις αδερφές Ανδρομάχη και Κική Αναγνώστου.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ
Ανδρομάχη Αναγνώστου : Το 2009 φτιάξαμε καινούργιες εγκαταστάσεις , λόγω αυξημένης ζήτησης του προιόντος μας. Το εργαστήριο επεξεργασίας και τυποποίησης τόνου Η ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Η επωνυμία πλέον είναι ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ & ΚΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Ο. Ε.
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Κική Αναγνώστου : Στα 15 χρόνια εμπειρίας μας στο χώρο τυποποίησης του τόνου – Alalunga είναι η ονομασία του – διατηρούμε αναλλοίωτη την παραδοσιακή συνταγή,που έχει κάνει μοναδικό τον τόνο μας σε γεύση και ποιότητα!
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Κική Αναγνώστου : Το άρτιο εξοπλισμένο εργαστήριο μας λειτουργεί διατηρώντας όλες τις προδιαγραφές και τους κανόνες υγιεινής. Η υψηλή ποιότητα εξασφαλίζεται από την ποιοτητα του ψαριού που είναι αλιευμενο σε Ελληνικά νερά.
Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Κική Αναγνώστου : Τα προιόντα μας είναι λευκός τόνος σε νερό, σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σε ηλιέλαιο. Η περίοδος παραγωγής είναι από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο. Το προιόν που παράγουμε είναι εποχιακό. Ο τόνος ξεκινάει να αλιεύεται από αρχές Ιουνίου.
ΠΟΙΟ ΑΠ΄ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠ΄ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ
Ανδρομάχη Αναγνώστου : Το προιόν που δε λείπει από το τραπέζι μας είναι ο λευκός τόνος σε ηλιέλαιο.
Εργαστήριο παραγωγής – τυποποίησης τόνου Αλοννήσου
Αλόννησος 37005
t: 24240 66373
f: 24240 66373
alonissiotissa@yahoo.gr
Επιμέλεια ρεπορτάζ : Δημοσιογραφική ομάδα
Α-Ω
Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας
Action In Greece