Facebook
Twitter
LinkedIn

The Anthology of Greek Gastronomy#Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι λαχανικών μέσα σε καρβελάκι προζυμένιο!

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι λαχανικών μέσα σε καρβελάκι προζυμένιο

Salad with short vegetable pasta inside a sourdough loaf

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ

100 γρ φυσικός χυμός αρώνιαs – Agapi΄s Land

150 γρ τόνος – Αλοννησιώτισσα

130 γρ καπνιστό ελαιόλαδο – Bellisimo

300 γρ μακαρονάκι κοφτό με μελιτζάνα και πιπεριές – Kapasta

1 τεμάχιο καρβελάκι ψωμί

1/2 ματσάκι δυόσμο

Σχοινόπρασο

1 τεμάχιο πιπεριά Φλωρίνης

20 γραμμάρια μουστάρδα

20 γραμμάρια μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει έχοντας μέσα αλάτι βράζουμε τα ζυμαρικά μας στον ανάλογο χρόνο που μας έχει ορίσει ο κατασκευαστής και σουρώνουμε.

Χωριστά σε μία μπασίνα ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε τον δυόσμο,το σχοινόπρασο,την πιπεριά,τον τόνο,το ελαιόλαδο,το μακαρονάκι και τα μπαχαρικά.

Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού χαράζουμε,κόβουμε και αφαιρούμε το καρβελάκι δημιουργώντας ένα άνοιγμα . Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το καπνιστό ελαιόλαδο .

Αδειάζουμε όλο το παραπάνω μείγμα μέσα στο καρβελάκι.

Χωριστά δημιουργούμε μία βινεγκρέτ με βάση τον χυμό αρώνια.Σε μία μπασίνα με ένα σύρμα βάζουμε μέλι,μουστάρδα,αλάτι,πιπέρι και τον χυμό αρώνια και με τη βοήθεια ενός σύρματος ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.

Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ .

Ingredients for four persons

100 gr natural aronia juice – Agapi΄s Land

150 gr tuna – Alonissiotissa

130 gr smoked olive oil – Bellisimo

300 gr ditali with eggplants and peppers – Kapasta

1 piece of bread

1/2 bunch of mint

Chives

1 piece of Florini pepper

20 gr of mustard

20 gr of honey

Salt

Pepper

Method

In a pot of boiling water with salt in it, boil our pasta for the time specified by the manufacturer and strain.

Separately in a bowl, chop and mix the mint, chives, pepper, tuna, olive oil, macaroni and spices.

With the help of a knife, score, cut and remove the loaf, creating an opening. Season with salt and pepper and sprinkle with smoked olive oil. Pour all the above mixture into the loaf .

Separately, create a vinaigrette based on aronia juice. Put honey, mustard, salt, pepper and aronia juice in a basin with a wire and slowly pour the olive oil with the help of a wire.

Pour over the vinaigrette.