Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ : Τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής#Special pasta with sour honey in “tsipouro” with Halkidiki olives !

ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

Τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής
Special pasta with sour honey in “tsipouro” with Halkidiki olives

Υλικά για 6 μερίδες

2 συσκευασίες Τριβελάκι με λαχανικά και κόκκινη φακή – KAPASTA
25 γρ Τσίπουρο – KASKOUTAS
15 γρ Οξύμελι κι ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω από κάθε πιάτο στο σερβίρισμα οξύμελι – PASSION HONEY
20 τεμάχια μαύρες Ελιές Χαλκιδικής σταφιδάτες εκπυρωνωμένες – ΠΕΡΙΑΠΤΟΝ
3 τεμάχια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κολοκύθι
1 μελιτζάνα
2 πιπεριές Φλωρίνης
14 τεμάχια τοματίνια
1 ματσάκι μαιντανό
200 γρ σύγκλινο Μάνης
70 γρ ελαιόλαδο
Φέτες πορτοκάλι για ντεκόρ
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το τριβελάκι λαχανικών με την κόκκινη φακή . Μόλις βράσει το ρίχνουμε σε μπώλ και του ρίχνουμε ελαιόλαδο . Ανακατεύουμε απαλά . Κρατάμε λίγο απ΄το νεράκι που έχουμε βράσει το τριβελάκι γιατί θα το χρειαστούμε αργότερα . Σωτάρουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι . Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια , τις πιπεριές Φλωρίνης , τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο . Βάζουμε πρώτα το κολοκύθι , μετά τη μελιτζάνα , τα κρεμμυδάκια , τις πιπεριές . Αλατοπιπερώνουμε . Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το σύγκλινο Μάνης και το ρίχνουμε στο τηγάνι . Σβήνουμε με τσίπουρο και φλαμπάρουμε . Κόβουμε στα δυό τα τοματίνια, ψιλοκόβουμε τις ελιές και τον μαιντανό και τα ρίχνουμε όλα στο τηγάνι . Εκεί προσθέτουμε και το τριβελάκι . Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά . Προσθέτουμε το οξύμελι ( ξύδι σε συνδυασμό με μέλι ) . Προσθέτουμε μια κουτάλα απ΄το βρασμένο νερό που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα . Μόλις η σάλτσα δέσει σερβίρουμε σε έξι πιάτα και από πάνω γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού , ελαιόλαδο , ένα κουταλάκι του γλυκού οξύμελι και μαιντανό ψιλοκομμένο .
Σερβίρουμε με τσίπουρο ΚΑΣΚΟΥΤΑΣ και απολαμβάνουμε …

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ …

Social Media


https://www.facebook.com/groups/452186164931803

https://www.facebook.com/profile.php?id=100076542794782

https://www.youtube.com/channel/UCU8g5P4g3vZwkhOfkPaZmcw

https://www.instagram.com/actioningreece/

https://www.instagram.com/sigma_media_group/

Περισσότερα

Close Menu