Απολογιστικό Δελτίο Τύπου l Online ημερίδα «Έλλειψη προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις: Παρουσίαση και συζήτηση αποτελεσμάτων έρευνας»

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Online ημερίδα «Έλλειψη προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις: Παρουσίαση και συζήτηση αποτελεσμάτων έρευνας»

Ευκαιρία για εξομάλυνση των συνθηκών του ελληνικού τουρισμού

H ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης στον ελληνικό τουρισμό και η διερεύνηση των αιτιών της έλλειψης προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις ήταν οι στόχοι που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της online ημερίδας με θέμα «Έλλειψη προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις: Παρουσίαση και συζήτηση αποτελεσμάτων έρευνας».

Η διαδικτυακή ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου με live μετάδοση στο Facebook του Skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα και στο διαδικτυακό κανάλι STENT.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, που διεξήχθη από το skywalker.gr σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), πραγματοποιήθηκε από τον Δρ Δημήτριο Καφετζόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Μάνατζμεντ, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.).

Στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχαν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων στον τουριστικό κλάδο, οι οποίοι σχολίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας αλλά και τοποθετήθηκαν σχετικά με το κορυφαίο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στην τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας. Αναλυτικά, οι ομιλητές που τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα ήταν ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), η κα Μαρία Παπαδάκη, Αντιπρόεδρος Β’ του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO & DES), ο κ. Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής «Αριστοτέλης», ο κ. Γιώργος Τζιλιβάκης, Διοικητής της Ανεξάρτητης

Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, ο κ. Γεώργιος Μαρούτσος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών (ΠΕΤΑΓΑ), ο κ. Γεώργιος Χότζογλου, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), ο κ. Ευγένιος Βασιλικός, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), ο κ. Τάσος Πρωτοψάλτης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, και ο κ. Δημήτριος Φυντάνης, Διευθυντής Επιχειρησιακής Συνέχειας, skywalker.gr.

Αξίζει να σημειωθεί το έντονο ενδιαφέρον του κοινού που παρακολούθησε την ημερίδα και η δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης όλων των απόψεων, που προκάλεσε πλήθος σχολίων και προτάσεων για εξομάλυνση των συνθηκών του ελληνικού τουρισμού.

Την online ημερίδα «Έλλειψη προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις: Παρουσίαση και συζήτηση αποτελεσμάτων έρευνας» συντόνισε η κα Γεωργία Κωνσταντίνου, Διευθύντρια Τμήματος Κοινοτήτων και Συμπερίληψης, skywalker.gr.

Όπως ήδη είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια, η πλήρωση θέσεων στον ελληνικό τουρισμό και στην εστίαση γίνεται ολοένα και πιο δυσχερής. Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα σε βάθος, απαιτείται μια ευκαιρία που να μπορεί να αξιοποιηθεί από όσους είναι αποφασισμένοι να δουν το μέλλον δημιουργικά και παραγωγικά. Η πρωτοβουλία «Ελληνικός Τουρισμός – Παράδεισος για Όλους» του skywalker.gr έρχεται να προσφέρει μια τέτοια ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο. Μια τίμια ευκαιρία που θα κοιτάζει μπροστά, δίνοντας χώρο σε όλους να προχωρήσουν στο μέλλον που χρειαζόμαστε. Μια ευκαιρία για εργασιακή εξομάλυνση και ουσιαστική αποκατάσταση του κλίματος της απασχόλησης στο πλαίσιο του ελληνικού τουρισμού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το https://tourismheaven4all.gr, καθώς επίσης και να παρακολουθήσετε την ημερίδα: Έλλειψη προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις. Παρουσίαση και συζήτηση αποτελεσμάτων έρευνας.

Η διοργάνωση της online ημερίδας πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Χορηγοί επικοινωνίας:

SIGMA MEDIA GROUP, STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, VORIA.GR, THAT’S LIFE, STARTUP.GR, STARTUPPER, EMEA.GR, BUSINESS NEWS.GR, TOURISM TODAY.GR, FLOW MAGAZINE, TOUR MARKET, GREEK HOTELIER NEWS, ECOZEN.GR, PINK.GR, ΙΠΟΡΤΑ, CSRNEWS.GR, HELLENIC MEDIA GROUP, LET IT BE.GR, STENT, SETTLE.GR, STENTORAS.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 219), mkatsaprini@skywalker.gr

Πείτε μας την γνώμη σας

Περισσότερα

Μην Χάσετε

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε Μας

Close Menu