Πασχάλης Τόνιος / ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Πασχάλης Τόνιος

ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

Το μουσικό-ποιητικό έργο είναι βασισμένο στην ποίηση των: Σεφέρη, Καβάφη, Παλαμά, Εφταλιώτη, Στ. Μυριβήλη , Αγ. Σημηριώτη, Κ.Χ. Μύρη, Απ. Μαγγανάρη ,Δ, Σωτηρίου, Σ. Προκοπίου, Πασχάλη Τόνιου,George Horton, LawrenceDurrell.

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι:

Ανδρεάτος Γεράσιμος ,Γρηγόρης Βαλτινός, Γαϊτάνος Πέτρος, Ζήνα Πέγκυ, Σουλτάτου Μαρία, Τριανταφυλλίδης Κώστας Συμμετέχουν οι Παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου ,στα φωνητικά η Λίνα Κιοσσέ.

Στο βιολί ο Κυριάκος Γκουβέντας

Ομιλητής ο Άγγελος Συρίγος υφυπουργός Παιδείας κ θρησκευμάτων ,καθηγητής Διεθνούς δικαίου.

Σημείωμα του συνθέτη-ερμηνευτή Πασχάλη Τόνιου

Ως Έλληνας καλλιτέχνης ένιωσα την ανάγκη για την θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από το 1922, να γράψω ένα μουσικό έργο βασισμένο στην σπουδαία ποίηση μεγάλων ποιητών που αναφέρονται στα στην Μικρασιατική καταστροφή –με έμφαση στη ΣΜΥΡΝΗ.

Η επίκαιρη παράσταση που η θεματική της ακουμπά στην ιστορία μας, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των προγόνων μας, που έχασαν τη ζωή τους με τον πιο απάνθρωπο τρόπο ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους.

Η τέχνη μέσα από την ποίηση μπορεί να μεταφέρει, από το χθες στο σήμερα, ιστορικά στοιχεία ,θυμίζοντας και ακονίζοντας τη μνήμη μας, διότι λαός χωρίς μνήμες κινδυνεύει ξανά και ξανά.

Οι συνθέσεις του νέου έργου έχουν την ρίζα τους στη ρυθμολογία και στο μουσικό ύφος της μικρασιάτικης μουσικής και τις βυζαντινές κλίμακες.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΘΗΝΑ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 7 30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ με συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για την στήριξη Παιδιών ευάλωτων οικονομικά οικογενειών

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ/ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Πείτε μας την γνώμη σας

Περισσότερα

Μην Χάσετε

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε Μας

Close Menu