Με το εμβληματικό έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε έρχεται αντιμέτωπη φέτος η Κατερίνα Μαραγκού, υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Μαργαρίτη και με τη σημαντική συμβολή του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη…

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Δεσποινίς Μαργαρίτα

του Ρομπέρτο Ατάϋντε

Με την Κατερίνα Μαραγκού

Θέατρο ΑΛΜΑ

Με το εμβληματικό έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε έρχεται αντιμέτωπη φέτος η Κατερίνα Μαραγκού, υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Μαργαρίτη και με τη σημαντική συμβολή του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη.

Το “Δεσποινίς Μαργαρίτα” ανέβηκε το 1975 στην Ελλάδα με την Έλλη Λαμπέτη. Σήμερα 47 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα και ενώ μεσολάβησαν και άλλες παραστάσεις του ίδιου έργου στην χώρα μας, η Κατερίνα Μαραγκού επανεμφανίζεται στην σκηνή του θεάτρου ΆΛΜΑ ερμηνεύοντας τον σημαντικό αυτό μονόλογο στην εξαιρετική μετάφραση του Κώστα Ταχτσή.

Στο τωρινό ανέβασμα του έργου και σύμφωνα με τις οδηγίες του Γιάννη Μαργαρίτη, η Κατερίνα Μαραγκού έρχεται αντιμέτωπη με μια υποκριτική ακροβασίαανάμεσα σε έναν ποιητικό ρεαλισμό και έναν ονειρικό αλλά και επιθετικό εξπρεσιονισμό, αναδεικνύοντας το φαινόμενο της φθοράς κάθε συστήματος με χιούμορ, δραματικότητα, απελπισία και ανατρεπτική διάθεση, φθάνοντας στα όρια μιας απροσδόκητης κλοουνερί.

Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το 1949 στη Βραζιλία.

Επηρεάστηκε βαθιά από τα γεγονότα της εποχής και αναζήτησε με επιμονή την βαθύτερη ουσία της παιδείας, σε σχολές και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.

Τελικά εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για ακαδημαϊκή μόρφωση και άρχισε να γράφει. Το πρώτο του μυθιστόρημα “Ο φίλος Ιονάθαν” γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στα 21 του, γράφει το θεατρικό “Δεσποινίς Μαργαρίτα” που τον κάνει ευρύτερα γνωστό στο κοινό. Συνέχισε με παραμύθια και ακόμα πέντε θεατρικά.Τα έργα του αναγνωρίστηκαν σε όλον τον κόσμο και σε πολύ νεαρή ηλικία, κέρδισε το βραβείο “Μολιέρ”.

Η “Δεσποινίς Μαργαρίτα” έρχεται στο θέατρο ΆΛΜΑ για να ξεβολέψει τις παγιωμένες απόψεις μας, γύρω από τα μεγάλα κοινωνικά θέματα της εποχής μας.

Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής

Σκηνοθεσία -Φωτισμοί: Γιάννης Μαργαρίτης

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Carmencita Brojboiu

Με την Κατερίνα Μαραγκού

Ήμερες Παραστάσεων:

Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ

Την πρεμιέρα παρακολούθησε για τη Sigma Media Group , ο  κύριος  

Γιώργος Παπαθανασόπουλος 

Δημοσιογράφος – Φωτογράφος

Εκπρόσωπος της F.I.J.E.T. στην Ελλάδα

(Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων – Συγγραφέων Τουρισμού)

Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της εγκριθείσας από τις Ελληνικές Δικαστικές

Αρχές Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Πολιτισμού Τουρισμού Ελλάδος

(Ε.ΔΗ.ΣΥ.Π.Τ.Ε.) 

Ο κύριος Παπαθανασόπουλος ενθουσιάστηκε με αυτή την καταπληκτική παράσταση και μας μετέφερε το μηνύμα ότι πρόκειται για μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς …

Πείτε μας την γνώμη σας

Περισσότερα

Μην Χάσετε

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε Μας

Close Menu