Η συνένωση της κορυφής με αλφαβητική σειρά …
~~~
Aslanis Family Winery
Bellisimo
Mesigaia
Voras Flavors
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ CHEF
ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY
Ριζότο πολίτικο – The oriental risotto of Smyrna – μια έμπνευση και δημιουργία της chef Ελένης Κουμαντάνου
60 ml κρασί – Aslanis Family Winery
1 κουταλιά καινάρι – Bellisimo
50 ml ελαιόλαδο – Mesigaia
60 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας πολίτικη με άρωμα Ανατολής – Voras Flavors
100 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
60 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια σταφίδα
10 γραμμάρια κουκουνάρι
1 τεμάχιο καρότο
1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό
1 τεμάχιο κολοκύθι
1 τεμάχιο πιπεριά κόκκινη
100 γραμμάρια ξινομυζήθρα
350 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το ρύζι,προσθέτοντας και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ,προσθέτοντας διαδοχικά σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν προσθέσουμε όλα τα υγρά διαλύουμε σε λίγο νερό το μείγμα μπαχαρικών καινάρη,το περνάμε από σήτα και το προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω λαχανικά,ξηρούς καρπούς,αλάτι,πιπέρι, και τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά μαζί χωρίς όμως να στεγνώσει το ριζότο μας. Τέλος εκτός φωτιάς συμπληρώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.Σερβίρουμε με τελευταία πινελιά την ξινομυζήθρα πάνω από το ριζότο.
Ingredients
60 ml of wine – Aslanis Family Winery
1 spoon of Kainari flavored tea – Bellisimo
50 ml of olive oil – Mesigaia
60 grams of oriental tomato sauce – Voras Flavors
100 grams of arborio rice
60 grams of butter
30 grams of raisins
10 grams of fir cone nuts
1 piece of carrot
1 piece of dried onion
1 piece of zucchini
1 piece of red pepper
100 grams of sour myzithra
350 ml of water
Salt
Pepper
Method
In a pan, add the olive oil and sauté the rice slightly, adding the chopped onion. Pour the wine and let the alcohol evaporate, gradually adding the water and stirring constantly. When we have added all the liquids, we dissolve the kainari spice mixture in a little water, pass it through a sieve and add it to our mixture. Add all the above vegetables, nuts, salt, pepper, and the tomato sauce and let all the ingredients simmer together without drying out our risotto. Finally, off the heat,we add the butter and mix well. Serve with the final touch of the sour myzithra Greek cheese on top of the risotto.
Eleni Koumantanou#Chef-ing History
… 16 χρόνια εμπειρίας
~ Καταγωγή απ΄την Λαμία Φθιώτιδας.
~ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στη Λάρισα Θεσσαλίας.
~ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια
~ Αποφοίτηση κρατικής σχολής-Λάρισας με 4 υποτροφίες
~ 13 χρόνια στο χώρο της εστίασης ως :
* Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια , Private VIP Executive Chef
* Consulting και δημιουργία μενού σε επιχειρήσεις.
* Aρθρογράφος σε 3 ηλεκτρονικά περιοδικά στη στήλη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ .
* Πρώην Aντιπρόεδρος στην Ελληνική Aκαδημία Aρχιμαγείρων.
* Eκπαιδευτικός σε Κρατικά και Ιδιωτικά ΙΕΚ και Σχολές Μαγειρικής σε Λάρισα-Βόλο-Αθήνα.
* Eισηγητής σεμιναρίων Mαγειρικής , Zαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
* Συμμετοχές σε Φεστιβάλ και events Γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα.
Συνεργασία βιβλίου με την δημοσιογράφο Άννα Μαρία Παπίρη. Συνεργασίες σε τηλεοπτικά κ ιντερνετικά βιντεάκια μαγειρικής.
Eleni Koumantanou#Chef-ing History
… 16 years of experience
~ Origin from Lamia Fthiotida.
~ First professional steps in Larisa, Thessaly.
~ Resident of Athens for the last few years
~ Graduation from the public state school of Larissa with 4 scholarships
~ 13 years in the food industry as:
* Chef in hotel units, restaurants, Private VIP Executive Chef
* Consulting and menu creation
* Columnist in 3 electronic magazines in the COOKING column
* Former Vice President at the Hellenic Academy of Chefs.
* Educator in State and Private IEK and Cooking Schools in Larissa-Volos-Athens.
* Instructor of Cooking, Pastry and Bakery seminars.
* Participation in Gastronomy Festivals and events all around Greece.
Book collaboration with journalist Anna Maria Papiri.
Collaborations in television and internet cooking videos .
ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ BACKSTAGE ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Expires on 31 July, 2022
Backstage photo shooting of the recipe
Ριζότο πολίτικο – The oriental risotto of Smyrna μια έμπνευση και δημιουργία της chef Ελένης Κουμαντάνου
ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ
Grand Foyer
- Φερών 16, Πλατεία Βικτωρίας, ΑθήναΤ.Κ. 10434
- Tel : +30 210 69100 12
Fax: +30 210 69100 12 - info@grandfoyer.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ …
Social Media
https://www.facebook.com/groups/452186164931803/about/
https://www.facebook.com/Action-In-Greece-110807578123112/?ref=pages_you_manage
https://www.youtube.com/channel/UCU8g5P4g3vZwkhOfkPaZmcw
https://www.instagram.com/actioningreece/…
https://www.instagram.com/sigma_media_group/
https://twitter.com/ActioningreeceS
https://twitter.com/media_sigma
Registered to The Anthology of Greek Gastronomy#Α-Ω
Post production by Sigma Productions
Law material of Action In Greece
Edited by Sigma Media Group