ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΜΑΣ-ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ-ΦΑΡΜΑ ΖΟΥΡΝΑΣ – ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ / Τραχανάς ξυνός με παστό και φέτα Sour frumenty with traditional salty meat and feta cheese !

Με την υπογραφή της chef Ελένης Κουμαντάνου !

 ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  : Νομός Αχαΐας

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Mont Helmos για τη ζεστή του πρότυπη φιλοξενία , στους πανέμορφους χώρους του !

Ευχαριστούμε θερμά το εστιατόριο ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ για την φιλοξενία των γυρισμάτων, ένα απ΄τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας , βραβευμένο απ΄το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ για την αυθεντική ποιότητα των εδεσμάτων και την μοναδική του αισθητική και φυσική θέση . Στο χωριό ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ βρίσκεται επιπροσθέτως το πρότυπο ιχθυοτροφείο πέστροφας της οικογένειας ΡΑΠΑΝΟΥ .

https://www.planitero.gr/

Η συνένωση της κορυφής των Ελληνικών προιόντων με αλφαβητική σειρά …

ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΜΑΣ 

ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΦΑΡΜΑ ΖΟΥΡΝΑΣ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ CHEF

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY  

    Τραχανάς ξυνός με παστό και φέτα
Sour frumenty with traditional salty meat and feta cheese


ΥΛΙΚΑ ( για 3 άτομα )

250 γρ τραχανάς ξυνός ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΜΑΣ
150 γρ φέτα ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
100 γρ παστό ΦΑΡΜΑ ΖΟΥΡΝΑΣ
100 γρ παξιμάδια χαρουπιού ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
50 γρ βούτυρο γάλακτος ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
250 ml γάλα
100 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι βράζουμε γάλα με νερό και τα μπαχαρικά και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει.
Όπου χρειάζεται και απορροφούνται τα υγρά προσθέτουμε επιπλέον.
Σπάμε λίγο φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο,σπάμε επιπλέον φέτα στην επιφάνεια και σε ένα τηγάνι περνάμε το παστό αφαιρώντας τα περιττά λίπη και το προσθέτουμε στο πιάτο μας.
Ολοκληρώνουμε σπάζοντας τα παξιμάδια από χαρούπι.
Σερβίρεται και τρώγεται ζεστός και το ιδανικότερο καυτός. 

Ingredients (for 3 people)


250 gr of frumenty ( Greek trahanas ) ARKADIKA MAS

150 gr feta cheese MILITSOPOULOS

100 gr of traditional salty meat ( pasto ) FARMA ZOURNAS

100 gr carob rusks TO NTOULAPI TIS GIAGIAS

50 gr of dairy butter MILITSOPOULOS

250 ml of milk


Method
In a saucepan we boil milk with water and the spices and as soon as it boils, add the trachanas( traditional Greek noodles ) and stir constantly – so that it does not stick.Where needed and liquids are absorbed, add more.Break some feta and remove from heat.We serve on a plate, break an extra slice of feta on the surface and in a pan pass the salt, removing the unnecessary fats and add it to our plate.We finish by cracking the carob nuts.It is served and eaten warm and ideally hot.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ

Chef-ing History …
16 χρόνια εμπειρίας

~ Καταγωγή απ΄την Λαμία Φθιώτιδας.

~ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στη Λάρισα Θεσσαλίας.

~ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια

~ Αποφοίτηση κρατικής σχολής-Λάρισας με 4 υποτροφίες

~ 13 χρόνια στο χώρο της εστίασης ως :

* Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια , Private VIP Executive Chef

* Consulting και δημιουργία μενού σε επιχειρήσεις.

* Aρθρογράφος σε 3 ηλεκτρονικά περιοδικά στη στήλη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ .

* Πρώην Aντιπρόεδρος στην Ελληνική Aκαδημία Aρχιμαγείρων.


* Eκπαιδευτικός σε Κρατικά και Ιδιωτικά ΙΕΚ και Σχολές Μαγειρικής σε Λάρισα-Βόλο-Αθήνα.

* Eισηγητής σεμιναρίων Mαγειρικής , Zαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

* Συμμετοχές σε Φεστιβάλ και events Γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα.

Συνεργασία βιβλίου με την δημοσιογράφο Άννα Μαρία Παπίρη.
Συνεργασίες σε τηλεοπτικά κ ιντερνετικά βιντεάκια μαγειρικής.

Eleni Koumantanou / Chef-ing History… 16 years of experience

~ Origin from Lamia Fthiotida.

~ First professional steps in Larisa, Thessaly.

~ Resident of Athens for the last few years

~ Graduation from the public state school of Larissa with 4 scholarships

~ 13 years in the food industry as:

* Chef in hotel units, restaurants, Private VIP Executive Chef

* Consulting and menu creation

* Columnist in 3 electronic magazines in the COOKING column

* Former Vice President at the Hellenic Academy of Chefs.

* Educator in State and Private IEK and Cooking Schools in Larissa-Volos-Athens.

* Instructor of Cooking, Pastry and Bakery seminars.

* Participation in Gastronomy Festivals and events all around Greece.

Book collaboration with journalist Anna Maria Papiri.

Collaborations in television and internet cooking videos .

ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ BACKSTAGE ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ   

Backstage photo shooting of the recipe 

Τραχανάς ξυνός με παστό και φέτα
Sour frumenty with traditional salty meat and feta cheese

Download link
https://wetransfer.com/downloads/849c0d93d656669d89918cf4b8d9d1e920230205135525/b02bc004fb2fe145b0fbe68aca46da5620230205135525/6b1134

Expires on 12 February, 2023

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ …

Social Media

https://www.facebook.com/groups/452186164931803

https://www.facebook.com/profile.php?id=100076542794782

https://www.youtube.com/channel/UCU8g5P4g3vZwkhOfkPaZmcw


https://www.instagram.com/actioningreece/

https://www.instagram.com/sigma_media_group/

https://twitter.com/ActioningreeceS

https://twitter.com/media_sigma

Registered to The Anthology of Greek Gastronomy

#Α-Ω Post production by Sigma Productions

Law material of  Action In Greece

Edited by Sigma Media Group

Πείτε μας την γνώμη σας

Περισσότερα

Μην Χάσετε

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε Μας